Mechanical Design Engineer

Göteborg Omgående | Heltid

Ripasso Energy AB är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att
vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till
elektricitet, samt att utnyttja denna för kommersiellt bruk. Företagets vision är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el. Grundtekniken bygger på Kockums världsunika stirlingmotor-teknik som energiomvandlare i ubåtar. Sedan starten har företaget anpassat och utvecklat teknologin samt uppdaterat motorn för volymproduktion. Bolaget är sedan 2016 listat i Sverige (NGM Nordic MTF).

I september 2017 lanserade Ripasso Energy PWR BLOK 400-F – en unik containerbaserad lösning där företagets stirlingmotorer används för att omvandla energi från rest- och fackelgaser inom industrin. Denna möjliggör betydande energibesparingar och kostnadsreduceringar, samt minskar de globala koldioxidutsläppen.

Företaget är inne i ett spännande skede med nya projekt och behöver därför förstärka med en mekanikkonstruktör.

Som konstruktör på Ripasso Energy jobbar du med produkten hela vägen från idé till
produktion. Det är en bred roll där du kommer att utveckla allt från enkla standardkomponenter till komplexa mekaniska system med mycket utrymme för eget ansvar att påverka och utveckla din vardag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Ansvarig konstruktör i produktutvecklingsprojekt
  • Utveckla, granska och släppa modeller/ritningar och föreslå tekniska lösningar
  • Skapa tekniska kravspecifikationer
  • Teknisk support mot leverantör och kund
  • Utveckla metoder och arbetssätt

Vi söker dig som är en nytänkande produktutvecklare med ingenjörsexamen som har jobbat flera år med mekanisk design. Du är van att hantera krav, ta fram koncept, konstruera och dokumentera. När du konstruerar strävar du efter att finna de enkla lösningarna utan att försaka kvalité. Om du stöter på problem använder du din analytiska förmåga och kreativitet till att hitta nya lösningar. Du gillar att söka information och uppskattar att hantera kontakter med kunder, leverantörer och tillverkare. Du har god samarbetsförmåga men motiveras också av att arbeta självständigt.

Du behöver ha goda kunskaper inom PTC Creo och Officepaketet. Eftersom vi har kontor i Sydafrika så behärskar du engelska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet av produktutveckling för volymproduktion är meriterande. Vi arbetar aktivt med att utöka mångfalden och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Är du intresserad? Skicka din ansökan till oss senast den 18 november 2018
career@ripassoenergy.com.

Har du frågor eller funderingar runt tjänsten, maila eller ring:
Rekryterande chef: Ulrika Grimfeldt
ulrika.grimfeldt@ripassoenergy.com
0701-62 22 48

Prenumerera på nyheter från Ripasso